HomeBPW Kraatz OyPuunkuormaajamestari 2018

Onnea uusille mestareille!

FinnMetkossa ratkaistiin perjantaina 31.8. Suomen Puunkuormaajamestarit 2018. Miesten sarjan voitti Pekka Villman Viitasaarelta ajalla 6:51 ja naisten mestaruuden vei Jonna Matikainen Mäntyharjulta ajalla 8:53. Loppuottelua edelsi 26 karsintakilpailua, joihin osallistui 996 osanottajaa eri puolilta Suomea. Alkukilpailutulosten perusteella naisten finaaliin pääsi kuusi parasta. Miesten loppuotteluun saapui viisi lääninsä mestaria ja viisi aikojen perusteella valittua. BPW Kraatz Oy onnittelee voittajia ja kaikkia finalisteja upeista suorituksista!

Puunkuormaajamestari-kisassa on jo 32 vuotta kilpailtu kuljetusalan erikoisosaamisessa, puutavarakuorman lastauksessa. Kisa on yksi pisimpään yhtäjaksoisesti järjestetty ammattiosaamista mittaava kisa ja kerää vuosittain lähes 1000 kilpailijaa mittaamaan taitojaan ympäri Suomea eri osakilpailuissa. Uusi kisavuosi käynnistyy huhtikuussa, joten tervetuloa haastamaan hallitseva mestari Kai Siren ja muut konkarit!

Cargoteciin kuuluva Hiab sekä Volvo Trucks ja Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry yhteistyökumppaneineen käynnistävät 13. huhtikuuta vuoden 2018 Puunkuormauskiertueen, jonka yhteydessä Puunkuormaajamestari-kisa käydään. Ensimmäinen osakilpailu järjestetään Tampereella Mansen Mörinöillä 13.-14.4.2018. Osakilpailuja järjestetään yli 20 paikkakunnalla kesäkuun alkuun mennessä. Puunkuormaajamestari 2018 selviää Jämsässä järjestettävillä FinnMetko-messuilla 31.8.2018. Finaaliin osallistuu viisi parasta entisen läänijaon mukaista lääninmestaria sekä kilpailuaikojen perusteella viisi parasta osallistujaa. Tänä vuonna Puunkuormaajamestari-kilpailussa on tehty uudistuksia. Niistä tärkein koskee naisten mestaruuden voittajaa, joka ratkaistaan vasta elokuussa FinnMetkon yhteydessä. Naisten finaaliin pääsee kuusi parasta osakilpailuaikojen perusteella.

Tulevaisuuden ammattilaisia houkutellaan “lajin pariin” yhteistyön avulla: Vuoden 2017 Puunkuormauskiertueella oli mukana Savon ammatti- ja aikuisopisto sekä Ylä-Savon ammattiopisto SAKKY. Positiivisten yhteistyökokemusten kautta oppilaitosyhteistyötä on laajennettu tänä vuonna entisestään. Viime vuonna mukana olleiden oppilaitosten lisäksi mukaan tulevat Tampereen seudun ammattiopisto TREDU sekä Lapin Koulutuskeskus REDU. Tapahtuma tarjoaa hyvät puitteet myös kuljetusyrittäjien ja tulevaisuuden tekijöiden kohtaamisille.

Kiertueella on mahdollisuus tutustua ajoneuvoihin ja yhdistelmiin, jotka on varustettu markkinoiden parhaimmilla teknisillä ratkaisuilla. Esimerkiksi ohjaamosta käsin käytettävä automaattinen vetokytkin VBG MFC on kävijöiden testattavissa. Perävaunuissa on BPW ALUW -jousitus yhdistettynä ECOPlus 3-naparatkaisuun. Tämä on järkevä valinta erityisesti haastavissa oloissa käytettäviin perävaunuihin. Markkinoiden monipuolisimman kalustonhallintajärjestelmän Idem Cargofleetin avulla on mahdollista saavuttaa säästöjä, optimoida kaluston käyttöä ja ennakoida mahdollisia ongelmia.

BPW Kraatz Oy ja Trailcon Oy ovat jo kolmatta kertaa mukana Puunkuormauskiertueen yhteistyökumppaneina. Aikaisempien vuosien tapaan paikalla oleva asiantuntija vastaa kysymyksiin ja kertoo mielellään lisää tuotteista ja palveluista. Ja koska paraskin tekninen järjestelmä on huollettava säännöllisesti — joskus jopa korjattava — saat tietoa myös raskaan kaluston varaosapalveluista ja niiden saatavuudesta tänä päivänä.


Sade kuritti sekä yleisöä että kilpalijoita mutta tunnelma oli korkealla!

VBG:n MFC-vetokytkin

MFC-vetokytkimen avulla perävaunun irrotus ja kytkentä tapahtuvat ohjaamosta käsin, ajoneuvosta poistumatta. Parantaa työturvallisuutta ja helpottaa työskentelyä vaikeissa olosuhteissa.


BPW:n ALUW AirLight II -ilmajousitus

Jarrusatula on sijoitettu jousen yläpuolelle, joten se on paremmin suojattu. Jousen uusi muotoilu ja matalampi etukorvake korottavat maavaraa.


Cargofleet-kalustonhallintajärjestelmä

Cargofleetin avulla kuljetuksen ja ajoneuvokaluston seuranta ja raportointi on mahdollista reaaliajassa, yhden käyttöliittymän kautta.