Driver Assist kuljettajan avuksi

VBG:n uusi innovaatio helpottaa kuljettajan työtä varoittamalla ylitaittumisvaarasta ja avustaa kuorma-auton ohjauksessa, kun perävaunua kytketään. Driver Assist -järjestelmän ääniohjaus vapauttaa katsetta oikeaan suuntaan ja helpottaa ahtaissa tilanteissa toimimista.

Linkutusvaroitin

Kun ylitaittumisvaara uhkaa, järjestelmä varoittaa kuljettajaa ohjaamon merkkiäänen avulla. Varoitus annetaan hyvissä ajoin, esimerkiksi kun perävaunun aisa on 40 asteen kulmassa kuorma-auton vetokytkimeen nähden. Varoitusäänen taajuus kasvaa, jos ajoneuvo lähestyy ylitaittumiskulmaa ja muuttuu jatkuvaksi, kun ajoneuvoon määritelty maksimikulma on saavutettu. Varoitusääni antaa reilusti aikaa havaita ja korjata ajoneuvon asentoa, jolloin vahinko on mahdollista välttää. Linkutusvaroitin toimii vain peruutettaessa.

Vetokytkimen kytkentäavustin

Järjestelmä opastaa ääniohjauksella (up, down, right, left) kuorma-auton ohjauksessa, kun perävaunua kytketään. Tutka-anturit tunnistavat vetoaisan asennon n. 2 m etäisyydeltä ja opastavat kuljettajaa turvalliseen kytkentään. Nopeampi ja tarkempi ajoneuvon sijoittaminen helpottaa ja nopeuttaa varsinaista kytkentää, sekä estää ohikytkennästä johtuvat oheisvauriot.

Elektroninen Driver Assist -järjestelmä voidaan asentaa kaikkiin uuden sukupolven VBG-vetokytkimellä varustettuihin ajoneuvoyhdistelmiin, vetoaisassa tätä rajoitetta ei ole.


Lataa lisätietoa:

Driver Assist -esite (FI)
Driver Assist -asennusohje (FI)
Driver Assist -kalibrointiohje (FI)

Tarvitsetko apua?

Rasmus Munck
Tuotepäällikkö
020 7936 779
Ilmari Jantunen
Avainasiakaspäällikkö
020 7936 758