Kestävät ja helppokäyttöiset

Kaikki VBG:n sähköliittimet on tehty kestämään kosteutta, suolaa, lunta, kylmyyttä ja korroosiota. VBG-pistokkeita on saatavana 14- ja 17-napaisena vakioversiona sekä suljettuna SAL-versiona (seal and locked), jotka on varustettu lukituskoukulla ja erikoistiivistyksellä. Lukituskoukku on helppo asentaa myös perusversioon.

Pistokkeen suuret, litteät navat laajalla kontaktipinnalla puhdistuvat automaattisesti jokaisen kytkennän ja irrotuksen yhteydessä. Napojen materiaali on messinki, jolla on hyvä korroosionkestävyys ja sähkön johtavuus. Ulkokuori on valmistettu erittäin kestävästä, lasikuidulla vahvistetusta polyamidimuovista.

Pistoketta on helppo käyttää ja kytkeminen on yksinkertaista, yhdellä liikkeellä. Se on suunniteltu irtoamaan automaattisesti, jos se on unohdettu irrottaa, kun perävaunu kytketään irti.

Muutoksia katsastusvaatimuksiin

VBG-sähköliittimet voidaan nyt asentaa vetoautoon ja useampaan perävaunuun ilman jokaisen yhdistelmän erillistä kytkentäkatsastusta. Vaatimus valojen liittimien standardinmukaisuudesta (esim. ISO 12098) on poistunut elokuussa 2017. (TRAFI/61749/03.04.03.00/2015). Muutos ei koske ADR-ajoneuvoja eikä ABS/EBS liittimiä, joiden vaatimuksiin ei näiltä osin ole tullut muutoksia.


Lataa lisätietoa:

VBG-sähköliittimet (FI)
Sähköpistokkeet 14/17 -asennusohje
(EN)
Sähköpistokkeet 1/17 SAL-asennusohje (EN)

Tarvitsetko apua?

Rasmus Munck
Tuotepäällikkö
020 7936 779
Ilmari Jantunen
Avainasiakaspäällikkö
020 7936 758